Równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Ktos_88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 27 gru 2010, o 11:42
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękował: 18 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: Ktos_88 »

\(\displaystyle{ 2 \sin ^ 2x - \frac{2 \sqrt{3}}{3} \sin x \cos x -1=0}\)
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, o 20:21 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: Chromosom »

mozesz zastosowac wzory na sinus i cosinus kata podwojonego
ODPOWIEDZ