Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
wlodaro
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 kwie 2011, o 13:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 1 raz

Rozwiąż równanie

Post autor: wlodaro »

Bardzo prosiłbym o pomoc.
Założenia to, że pod pierwiastkiem \(\displaystyle{ \ge 0}\), ale potem przejść na jedynkę tryg?
\(\displaystyle{ \sqrt{\sin ^{2} \frac{x}{2}} = \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Afish »

Spierwiastkować i rozwiązać równanie z modułem.
ODPOWIEDZ