Warunek kąta...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
wawrys93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 5 wrz 2010, o 13:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: bp
Podziękował: 14 razy

Warunek kąta...

Post autor: wawrys93 »

Fragment zadania z zadania fizycznego :

\(\displaystyle{ \sin \alpha - \mu \cos \alpha > 0}\)
i skąd się wzięło : \(\displaystyle{ \tg \alpha > \mu}\)

zaś następne będe wiedział jak zrozumiem pierwsze :]

ale oto one :


\(\displaystyle{ \cos \alpha - \mu \sin \alpha > 0}\)
\(\displaystyle{ \tg \alpha < \frac{1}{\mu}}\)
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2011, o 13:13 przez Chromosom, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23497
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

Warunek kąta...

Post autor: piasek101 »

Podzielili stronami przez dodatniego kosinusa.
wawrys93
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 5 wrz 2010, o 13:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: bp
Podziękował: 14 razy

Warunek kąta...

Post autor: wawrys93 »

fakt...
ODPOWIEDZ