Najprostsza postać

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
chanel1994
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 28 paź 2010, o 17:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

Najprostsza postać

Post autor: chanel1994 »

Doprowadzić to wyrażenie do jak najprostszej postaci : \(\displaystyle{ tg \alpha ^{2}+ cos \alpha ^{2}}\)
ostryo

Najprostsza postać

Post autor: ostryo »

\(\displaystyle{ tg \alpha = \frac{\sin \alpha}{\cos \alpha}}\)

\(\displaystyle{ \sin ^2 \alpha + \cos ^2 \alpha = 1}\)
ODPOWIEDZ