Radiany. Miara łukowa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
krecha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 20 gru 2010, o 16:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bieszczady
Podziękował: 11 razy

Radiany. Miara łukowa

Post autor: krecha »

Następujące kąty zapisz w postaci
\(\displaystyle{ \alpha + 2k \pi

w tym: \\
\alpha \ge 0 \\
\alpha < 2 \pi \\

k \in C}\)
\

\(\displaystyle{ a) \frac{25}{6} \pi \\
g) - \frac{11}{3} \pi \\}\)


Bardzo proszę o pomoc
ODPOWIEDZ