Wykres i dziedzina funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 25 sie 2010, o 11:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: dalekostąd
- Podziękował: 1 raz
Wykres i dziedzina funkcji
1.Wyznacz dziedzinę i zbiór wartości funkcji \(\displaystyle{ f(x)= \frac{1- sin^{4}x - cos ^{4}x }{1- cos^{2}x - sin^{6}x }}\)
2.Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=cosx ^{ \sqrt{\left| cosx\right|-1 } }}\)
3.Liczby \(\displaystyle{ 2a+1, 4a}\) i \(\displaystyle{ \frac{1}{4}\cdot (20a+1)}\) są odpowiednio sinusem, kosinusem i tangensem pewnego kąt \(\displaystyle{ \alpha}\). Znajdź liczbę \(\displaystyle{ a}\)
2.Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=cosx ^{ \sqrt{\left| cosx\right|-1 } }}\)
3.Liczby \(\displaystyle{ 2a+1, 4a}\) i \(\displaystyle{ \frac{1}{4}\cdot (20a+1)}\) są odpowiednio sinusem, kosinusem i tangensem pewnego kąt \(\displaystyle{ \alpha}\). Znajdź liczbę \(\displaystyle{ a}\)
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2011, o 18:50 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
- piti-n
- Użytkownik
- Posty: 534
- Rejestracja: 24 gru 2010, o 22:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wroclaw
- Podziękował: 41 razy
- Pomógł: 45 razy
Wykres i dziedzina funkcji
3. Akurat niedawno robiłem to zdanie. zrób układ równań wykorzystując jedynke trygonometryczną i \(\displaystyle{ tgx= \frac{sinx}{cosx}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 23495
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Wykres i dziedzina funkcji
2) Wyznacz dziedzinę.
1) Kiedyś robiłem - prawie na gotowo (chyba). [szukam]
[edit] ,,gotowiec" - widziałem lepsze :
235183.htm
1) Kiedyś robiłem - prawie na gotowo (chyba). [szukam]
[edit] ,,gotowiec" - widziałem lepsze :
235183.htm
-
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 25 sie 2010, o 11:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: dalekostąd
- Podziękował: 1 raz
Wykres i dziedzina funkcji
Jeszcze jedno
rozwiąż równanie \(\displaystyle{ 25 ^{log _{5} sinx}=0,5}\)
rozwiąż równanie \(\displaystyle{ 25 ^{log _{5} sinx}=0,5}\)
- Zimnx
- Użytkownik
- Posty: 194
- Rejestracja: 9 kwie 2009, o 12:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 24 razy
Wykres i dziedzina funkcji
Potrzebne dzialania do tego rownania:
\(\displaystyle{ a^{\log_a b} = b}\)
\(\displaystyle{ x \cdot \log_a b = \log_a b^x}\)
zauwaz ze \(\displaystyle{ 25=5^2}\).
\(\displaystyle{ a^{\log_a b} = b}\)
\(\displaystyle{ x \cdot \log_a b = \log_a b^x}\)
zauwaz ze \(\displaystyle{ 25=5^2}\).
-
- Użytkownik
- Posty: 37
- Rejestracja: 25 sie 2010, o 11:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: dalekostąd
- Podziękował: 1 raz