Przedstaw w postaci iloczynu

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
squared
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1017
Rejestracja: 21 mar 2009, o 11:11
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 167 razy
Pomógł: 152 razy

Przedstaw w postaci iloczynu

Post autor: squared »

Proszę o rozwiązanie lub chociaż o wskazówki

Przedstaw w postaci iloczynu
1) \(\displaystyle{ 3 - 4 \sin^{2} \alpha}\)
2) \(\displaystyle{ 3 - 4 \cos^{2} \alpha}\)
Awatar użytkownika
Errichto
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1629
Rejestracja: 17 mar 2011, o 18:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Suwałki
Podziękował: 28 razy
Pomógł: 272 razy

Przedstaw w postaci iloczynu

Post autor: Errichto »

\(\displaystyle{ a^2-b^2=...}\) ?
ODPOWIEDZ