Nierówność trygonometryczna do spr.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
klaudekk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 277
Rejestracja: 30 paź 2010, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 8 razy

Nierówność trygonometryczna do spr.

Post autor: klaudekk »

\(\displaystyle{ \sin 2x>0}\)

\(\displaystyle{ x \in (0+4k \pi , \pi +4k \pi )}\)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, o 17:04 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

Nierówność trygonometryczna do spr.

Post autor: TheBill »

Niestety źle.
klaudekk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 277
Rejestracja: 30 paź 2010, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 8 razy

Nierówność trygonometryczna do spr.

Post autor: klaudekk »

gdzie jest błąd?
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

Nierówność trygonometryczna do spr.

Post autor: TheBill »

Nie wiem bo nie widzę Twoich rachunków -.-
Odpowiedź jest niepoprawna.
klaudekk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 277
Rejestracja: 30 paź 2010, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 22 razy
Pomógł: 8 razy

Nierówność trygonometryczna do spr.

Post autor: klaudekk »

nie robiłam tego rachunkowo, odczytałam z wykresu zwiększając argument dwukrotnie .
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

Nierówność trygonometryczna do spr.

Post autor: TheBill »

Zatem Twój wykres jest niepoprawny. Sprawdź jak wygląda \(\displaystyle{ y=sin2x}\)
ODPOWIEDZ