oblicz wartośc wyrażenia trygonometrycznego

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ala1609
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 205
Rejestracja: 11 paź 2010, o 20:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 30 razy

oblicz wartośc wyrażenia trygonometrycznego

Post autor: ala1609 »

oblicz:
a) \(\displaystyle{ \sin \frac{ \pi }{5} \cdot \sin \frac{2 \pi }{5} \cdot \sin \frac{3 \pi }{5} \cdot \sin \frac{4 \pi }{5}}\)
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, o 16:52 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
McMurphy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 17 lut 2011, o 19:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warsaw, Poland
Pomógł: 5 razy

oblicz wartośc wyrażenia trygonometrycznego

Post autor: McMurphy »

Wskazówka:pomnóż to wyrażenie przez \(\displaystyle{ \frac{\cos\frac{\pi}{5}}{\cos\frac{\pi}{5}}}\).
ODPOWIEDZ