Uporządkuj rosnąco liczby

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
sycylijczyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 14 mar 2011, o 19:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zgorzelec
Podziękował: 6 razy

Uporządkuj rosnąco liczby

Post autor: sycylijczyk »

\(\displaystyle{ \sin \frac{ \pi }{5} \\ \\
\sin \frac{ \pi }{10} \\ \\
\sin \frac{2}{5} \pi}\)
Ostatnio zmieniony 17 mar 2011, o 17:34 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Jedne klamry [latex][/latex] na całe wyrażenie.
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

Uporządkuj rosnąco liczby

Post autor: florek177 »

sprowadź do wspólnego mianownika --> 10.
bercik001
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 38
Rejestracja: 23 kwie 2011, o 10:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kostrzyn
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 2 razy

Uporządkuj rosnąco liczby

Post autor: bercik001 »

\(\displaystyle{ sin36}\)
\(\displaystyle{ sin18}\)
\(\displaystyle{ sin72}\)
\(\displaystyle{ sin18<sin36<sin72}\)
ODPOWIEDZ