rozwiązanie równania trygonometrycznego

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
anetus1712
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 2 mar 2011, o 18:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: łódź
Podziękował: 1 raz

rozwiązanie równania trygonometrycznego

Post autor: anetus1712 »

\(\displaystyle{ \sin ^ 2x-8 \sin x \cdot \cos x +7 \cos ^ 2x=0}\)
Ostatnio zmieniony 13 mar 2011, o 18:55 przez Crizz, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Symbol mnożenia to '\cdot'.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

rozwiązanie równania trygonometrycznego

Post autor: Chromosom »

najpierw sprawdz czy zachodzi przy \(\displaystyle{ \cos x=0}\) a potem podziel stronami przez \(\displaystyle{ \cos^2x}\)
ODPOWIEDZ