Nietypowy wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
tematyka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 96
Rejestracja: 27 mar 2010, o 21:26
Płeć: Kobieta
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 2 razy

Nietypowy wykres funkcji

Post autor: tematyka »

Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\cos x^{ \sqrt{|\cos x| -1} }}\)
lukasz1804
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4438
Rejestracja: 17 kwie 2007, o 13:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1313 razy

Nietypowy wykres funkcji

Post autor: lukasz1804 »

Wystarczy wyznaczyć dziedzinę (szczególnie skorzystaj z warunku istnienia pierwiastka kwadratowego oraz ze zbioru wartości funkcji kosinus). To pozwoli zauważyć, że w wykładniku potęgi jest zawsze zero, zatem funkcja musi być stała i równa 1 (w swojej dziedzinie).
ODPOWIEDZ