Wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ichiMiya
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 mar 2011, o 13:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Amestris

Wykres funkcji

Post autor: ichiMiya »

Witam.
Mam problem. Nie wiem dokładnie jak narysować wykres poniższej funkcji:

\(\displaystyle{ y= sinx + |sinx|}\)

Czy mógłby ktoś pomóc?
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, o 20:49 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
blost
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1994
Rejestracja: 20 lis 2007, o 18:52
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 52 razy
Pomógł: 271 razy

Wykres funkcji

Post autor: blost »

rozpisz na 2 funkcje z def wartosci bezwzglednej
damianxb3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 30 sty 2011, o 16:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 27 razy

Wykres funkcji

Post autor: damianxb3 »

\(\displaystyle{ f(x) = \begin{cases} 2\sin x \> gdy \> \sin x \ge 0 \\ 0 \> gdy \> \sin x < 0 \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ