Sprawdz czy podane równanie jest tożsamościowe.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
mateeusz94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 66
Rejestracja: 1 cze 2010, o 15:03
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 8 razy

Sprawdz czy podane równanie jest tożsamościowe.

Post autor: mateeusz94 »

Jak w temacie.

\(\displaystyle{ cos \frac{ \pi }{5} \cdot cos \frac{2 \pi }{5} = \frac{1}{4}}\)


z góry dziękuję za pomoc.
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Sprawdz czy podane równanie jest tożsamościowe.

Post autor: anna_ »

24635.htm
ODPOWIEDZ