Rozwiąż równania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
honeylo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 23 lis 2010, o 16:39
Płeć: Kobieta
Podziękował: 6 razy

Rozwiąż równania

Post autor: honeylo »

Ja tego w ogóle nie kumam, mógłby mi ktoś pomóc ?
1)\(\displaystyle{ |sinx|=|cosx|}\)
2)\(\displaystyle{ tg ^{2}x+ctg ^{2}x=2}\)
miodzio1988

Rozwiąż równania

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ \left| a\right|=\left| b\right| \Leftrightarrow a=b \vee a=-b}\)
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

Rozwiąż równania

Post autor: TheBill »

2.
\(\displaystyle{ \tg\alpha = \frac{\sin\alpha}{\cos\alpha} \\ \\ \ctg\alpha = \frac{\cos\alpha}{\sin\alpha}}\)
ODPOWIEDZ