Witam! Czy znajdzie sie ktos tak mily i pomoze mi rozwiazac to zadanie?
\(\displaystyle{ cos * ctg + sin = \frac{1}{sin }}\)
Sprawdzanie tozsamosci?
- kolanko
- Użytkownik
- Posty: 1905
- Rejestracja: 9 gru 2006, o 14:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łańcut
- Podziękował: 32 razy
- Pomógł: 172 razy
Sprawdzanie tozsamosci?
\(\displaystyle{ cos * ctg + sin = \frac{1}{sin }}\)
\(\displaystyle{ cos * \frac{cos }{sin } + sin = \frac{1}{sin }}\)
\(\displaystyle{ \frac{cos^{2} \alpha}{sin } + sin \alpha = \frac{1}{sin }}\)
\(\displaystyle{ cos^{2} + sin^{2} = 1}\)
Pzdr
\(\displaystyle{ cos * \frac{cos }{sin } + sin = \frac{1}{sin }}\)
\(\displaystyle{ \frac{cos^{2} \alpha}{sin } + sin \alpha = \frac{1}{sin }}\)
\(\displaystyle{ cos^{2} + sin^{2} = 1}\)
Pzdr