Rozwiąż równanie \(\displaystyle{ \cos2x + \sin x=a ^{2}+4b+3}\) z niewiadomą x wiedząc, że wielomian \(\displaystyle{ W(x)=x ^{3}+ax ^{2}+bx+1}\) jest podzielny przez wielomian \(\displaystyle{ Q(x)=x ^{2}-1}\)
Mam problem z wielomianem.
równanie z niewiadomą x
-
- Moderator
- Posty: 10365
- Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 127 razy
- Pomógł: 1271 razy
równanie z niewiadomą x
jesli jest podzielny to w odpowiednich punktach jego wartosc wynosi 0 i uklad rownan zrobic wystarczy. a to po lewej stronie to jest zle zapisane cos
-
- Użytkownik
- Posty: 349
- Rejestracja: 30 sty 2010, o 20:28
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 96 razy
- Pomógł: 8 razy
równanie z niewiadomą x
Mam problem z samym równaniem...
Czy może chodzi o układ równań \(\displaystyle{ W(-1)}\) i \(\displaystyle{ W(1)}\) ?
Czy może chodzi o układ równań \(\displaystyle{ W(-1)}\) i \(\displaystyle{ W(1)}\) ?
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, o 16:26 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zapis
Powód: zapis