brak pomyslu na oba przypadki:
\(\displaystyle{ sin^2x-8sinxcosx+7cos^2x=0}\)
\(\displaystyle{ cos^2x-3sinxcosx+1=0}\)
JAK rozwiaz 2 nierownosc
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 28 sty 2008, o 13:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Garwolin
-
- Użytkownik
- Posty: 1106
- Rejestracja: 1 lip 2010, o 15:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: toruń
- Pomógł: 153 razy
JAK rozwiaz 2 nierownosc
Ad.1
\(\displaystyle{ (\sin x - 4\cos x)^2-9\cos^2 x=0)}\). dalej chyba wiadomo.
\(\displaystyle{ (\sin x - 4\cos x)^2-9\cos^2 x=0)}\). dalej chyba wiadomo.