Narysuj wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
R33
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 450
Rejestracja: 26 lis 2008, o 17:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: MRW / KRK
Podziękował: 85 razy

Narysuj wykres funkcji

Post autor: R33 »

\(\displaystyle{ g \left( x \right) =\sin \left( 2 x + \frac{\pi}{3} \right) , x \in \mathbb{R}}\)

Narysuj wykres funkcji \(\displaystyle{ \left|g \left( x \right) \right|=0.8, \ x \in \left< 0; 2 \pi\right>}\)
To rozumiem, że można zrobić tak?
\(\displaystyle{ \begin{cases} \sin \left( 2 x + \frac{\pi}{3} \right) \ge 0 \Rightarrow 0 = \sin \left( 2 x + \frac{\pi}{3} \right) -0.8 \\ \sin \left( 2 x + \frac{\pi}{3} \right) <0 \Rightarrow 0= -\sin \left( 2 x + \frac{\pi}{3} \right) -0.8 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, o 15:46 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości - skalowanie nawiasów.
sigmaIpi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 492
Rejestracja: 1 paź 2010, o 18:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 53 razy

Narysuj wykres funkcji

Post autor: sigmaIpi »

Jeśli masz narysować \(\displaystyle{ |g(x)|-0.8}\) to dobrze kombinujesz
ODPOWIEDZ