Zbiót wartości funkcji
- dwukwiat15
- Użytkownik
- Posty: 246
- Rejestracja: 4 cze 2006, o 09:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krobia
- Podziękował: 42 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 845
- Rejestracja: 2 kwie 2006, o 23:32
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Limanowa
- Pomógł: 191 razy
Zbiót wartości funkcji
\(\displaystyle{ -1\leq \sin{x}\leq1}\)
\(\displaystyle{ -\frac{\pi}{2}\leq\frac{\pi}{2}\sin{x}\leq\frac{\pi}{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos{(\frac{\pi}{2}\sin{x})}\in}\)
Co ładnie widać na wykresie.
\(\displaystyle{ -\frac{\pi}{2}\leq\frac{\pi}{2}\sin{x}\leq\frac{\pi}{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos{(\frac{\pi}{2}\sin{x})}\in}\)
Co ładnie widać na wykresie.