nie umiem pisac tak jak wy w innych zadaniach ale jakos to bedzie...
a) sin 0 stopni + cos 180 stopni + sin 270 stopni + sin 360 stopni =
b) sin (-90 stopni) + cos 180 stopni - 2 sin (-270 stopni) - 1/2 cos (- pi/4) =
bylbym wdzieczny jakby ktos mi pomogl... w ogole tego dzialu nie rozumiem a nauczycielka nawet nie umie normlanie wytlmuaczyc :/
Wartości wyrażeń
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 29 lis 2006, o 16:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zabrze
- doliva
- Użytkownik
- Posty: 156
- Rejestracja: 19 kwie 2006, o 19:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Biała Podlaska
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 33 razy
Wartości wyrażeń
a) \(\displaystyle{ = 0 + (-1) + (-1) + 0 = -2}\)
b) \(\displaystyle{ = -1+ (-1)-2 1- \frac{1}{2} \frac{\sqrt{2}}{2} = -4 - \frac{\sqrt{2}}{4}}\)
b) \(\displaystyle{ = -1+ (-1)-2 1- \frac{1}{2} \frac{\sqrt{2}}{2} = -4 - \frac{\sqrt{2}}{4}}\)