Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Mro0ozo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 21 lut 2010, o 22:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 3 razy

Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem

Post autor: Mro0ozo »

Chciałem zapytać czy to zadanie dobrze rozumiem
Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 1+\cos x, \ \text{gdy} \ x \le 0 \\ \end{cases}}\)
To ten wykres przesuwam o jeden wektor wdół czy zaznaczam punkty w których oś dotyka lini prostej -1?? bo nie mam pojecia jak się wziąc za to zadanie
Ostatnio zmieniony 11 lut 2011, o 18:31 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem

Post autor: florek177 »

\(\displaystyle{ y - 1 = cos(x)}\) ;

i jaki jest wektor przesunięcia ?
Mro0ozo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 21 lut 2010, o 22:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 3 razy

Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem

Post autor: Mro0ozo »

Ze ta sinusoide przsuwamy o 1 w dół
florek177
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3018
Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 322 razy

Naszkicuj wykres funkcji f określonej wzorem

Post autor: florek177 »

to podstaw x = 0 z policz y
ODPOWIEDZ