Oblicz sin, cos i tg

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
sikora334
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 9 lut 2011, o 20:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: W-wa

Oblicz sin, cos i tg

Post autor: sikora334 »

Witam!
To mój pierwszy post na tym forum!
Bardzo serdecznie prosił bym was o pomoc w rozwiązaniu z którym mam problem.
Mianowicie chodzi o obliczenie sinusa, cosinusa i tangensa.

Treść zadania: Oblicz
\(\displaystyle{ sin alpha cos alpha g alpha[ ex]





a)
\(\displaystyle{ \cos 2= \frac{3}{4}\____\alpha \in (0;90)}\)}\)
Ostatnio zmieniony 9 lut 2011, o 20:44 przez sikora334, łącznie zmieniany 2 razy.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Oblicz sin, cos i tg

Post autor: piasek101 »

Z trójkąta prostokątnego.
sikora334
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 9 lut 2011, o 20:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: W-wa

Oblicz sin, cos i tg

Post autor: sikora334 »

A był by ktoś tak dobry i spróbował by rozwiązać te zadanie??
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Oblicz sin, cos i tg

Post autor: piasek101 »

A Ty - pytaj i zaczynaj.

Ps. I doprowadź post do ładu.
ODPOWIEDZ