Jakie wartosci przyjmuje dana funkcja dla podanych argumentow ?
\(\displaystyle{ sin(7\pi)=}\)
\(\displaystyle{ cos9\pi)=}\)
\(\displaystyle{ sin(\frac{17}{2}\pi)=}\)
\(\displaystyle{ cos(\frac{-10}{3}\pi)=}\)
mam z 20 przykladow ale daje 4 zeby reszte juz samemu zrozumiec... help
Poprawiłam zapis i temat
Lady Tilly
Wartości funkcj trygonometrycznych
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 29 lis 2006, o 16:02
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zabrze
Wartości funkcj trygonometrycznych
Ostatnio zmieniony 12 gru 2006, o 20:36 przez James Bond, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lady Tilly
- Użytkownik
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
Wartości funkcj trygonometrycznych
\(\displaystyle{ sin7\pi=0}\)
\(\displaystyle{ cos9\pi=-1}\)
\(\displaystyle{ sin\frac{17}{2}\pi=1}\)
\(\displaystyle{ cos(\frac{-10}{3}\pi=-\frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ cos9\pi=-1}\)
\(\displaystyle{ sin\frac{17}{2}\pi=1}\)
\(\displaystyle{ cos(\frac{-10}{3}\pi=-\frac{1}{2}}\)