wiedząc że oblicz wyrażenie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
mistrzu000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 9 lis 2009, o 19:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Parzewo

wiedząc że oblicz wyrażenie

Post autor: mistrzu000 »

Wiedząc, że
\(\displaystyle{ sin \alpha + sin \beta = \frac{ \sqrt{5} }{2}}\)
Oblicz wyrażenie:

\(\displaystyle{ cos \alpha \cdot cos \beta =}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

wiedząc że oblicz wyrażenie

Post autor: piasek101 »

To komplet ?
mistrzu000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 61
Rejestracja: 9 lis 2009, o 19:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Parzewo

wiedząc że oblicz wyrażenie

Post autor: mistrzu000 »

piasek101 pisze:To komplet ?

Taką miałem treść w zbiorze zadań

Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ