Witam! Mam problem z takim zadaniem:
Oblicz miary kątów ostrych \(\displaystyle{ \alpha}\) i \(\displaystyle{ \beta}\), gdy:
\(\displaystyle{ sin( \alpha - \beta )= \frac{\sqrt{2}}{2}}\)
Proszę o pomoc w rozwiązaniu; nie liczę na gotowe odpowiedzi.
Z góry dziękuję
Obliczanie miary kątów A i B.
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3248 razy
Obliczanie miary kątów A i B.
\(\displaystyle{ sin( \alpha - \beta )= \frac{\sqrt{2}}{2}}\)
\(\displaystyle{ sin( \alpha - \beta )= sin45^o}\)
\(\displaystyle{ \alpha - \beta =45^o}\)
\(\displaystyle{ sin( \alpha - \beta )= sin45^o}\)
\(\displaystyle{ \alpha - \beta =45^o}\)