Równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kropka8
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 15 mar 2009, o 06:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 4 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: Kropka8 »

Witam!
Mam kłopot z równaniem w którym należy wyznaczyć y.
Proszę Was o pomoc!

\(\displaystyle{ z= 3\frac{ \sqrt{ sin^{2}x+ sin^{2}y } }{ sin^{2}\left( x+y\right) }}\)

Pozdrawiam
Kropka-- 2 lut 2011, o 20:33 --
Kropka8 pisze:Witam!
Mam kłopot z równaniem w którym należy wyznaczyć y.
Proszę Was o pomoc!

\(\displaystyle{ z= 3\frac{ \sqrt{ sin^{2}x+ sin^{2}y } }{ sin^{2}\left( x+y\right) }}\)
Witam!
z i x jest dane trzeba obliczyć y. Jak na razie nie udało mi się tego równania rozwiązać:( Może ktoś z forumowiczów mi pomoże

Pozdrawiam
Kropka
improbable16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 3 lut 2011, o 16:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Śląsk

Równanie trygonometryczne

Post autor: improbable16 »

Witam mam problem z równaniem
sin7x - cos11x = 0
Proszę o pomoc
ODPOWIEDZ