układ rownan z sinusem i cosinusem

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
sprawdziany44
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 11 kwie 2006, o 21:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 5 razy

układ rownan z sinusem i cosinusem

Post autor: sprawdziany44 »

Dla jakich wartości α rozwiązaniem układu równań \(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l}xsin\alpha-ycos\alpha=1\\\ xcos\alpha+ysin\alpha=0 \end{array}}\)
jest para liczb x, y spełniająca warunek \(\displaystyle{ x^2+y-1=0}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

układ rownan z sinusem i cosinusem

Post autor: Lorek »

ODPOWIEDZ