Wyznacz dziedzinę i zbiór wartośći funkcji:
\(\displaystyle{ f(x) = \frac{1-sin ^{4}x - cos ^{4}x }{1-cos ^{2}x - sin ^{6}x }}\)
Wyznacz dziedzinę i zbiór wartośći funkcji:
-
- Użytkownik
- Posty: 80
- Rejestracja: 25 wrz 2010, o 19:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: mała cerkwica
- Podziękował: 24 razy
Wyznacz dziedzinę i zbiór wartośći funkcji:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, o 10:36 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Jedna para klamer[latex][/latex] na CAŁE wyrażenie. Proszę zacząć stosować się do zaleceń moderatorów.
Powód: Poprawa wiadomości. Jedna para klamer
-
- Użytkownik
- Posty: 23493
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3263 razy
Wyznacz dziedzinę i zbiór wartośći funkcji:
Co do dziedziny, ładniejszy mianownik to \(\displaystyle{ sin^2x(1-sin^4x)}\)
Co do zbioru wartości to \(\displaystyle{ f(x)=\frac{2}{1+sin^2x}}\)
Co do zbioru wartości to \(\displaystyle{ f(x)=\frac{2}{1+sin^2x}}\)