Narysuj zbiór punktów w ukł. współrzędnych.
- R33
- Użytkownik
- Posty: 450
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 17:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: MRW / KRK
- Podziękował: 85 razy
Narysuj zbiór punktów w ukł. współrzędnych.
Narysuj w układzie współrzędnych zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunek:
\(\displaystyle{ sin(y-2x)=0 \wedge |y| \le 3 \wedge x \in < -2 \pi ; 2 \pi>}\).
\(\displaystyle{ sin(y-2x)=0 \wedge |y| \le 3 \wedge x \in < -2 \pi ; 2 \pi>}\).
- R33
- Użytkownik
- Posty: 450
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 17:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: MRW / KRK
- Podziękował: 85 razy
Narysuj zbiór punktów w ukł. współrzędnych.
No tak.
Przedział y'ków też umiem wyznaczyć, ale dalej nie wiem co.
Przedział y'ków też umiem wyznaczyć, ale dalej nie wiem co.
-
- Użytkownik
- Posty: 23495
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Narysuj zbiór punktów w ukł. współrzędnych.
Pisałeś, że wiesz.
No to tak (przykładowo) :
\(\displaystyle{ x\in<-3; 4>}\) to pionowy pas (czyli taki pomalowany, pionowy pasek od -3 do 4 - razem z tymi liczbami)
\(\displaystyle{ y\in <2; 5>}\) to poziomy pas.
Zatem (y) i (x) to ...
No to tak (przykładowo) :
\(\displaystyle{ x\in<-3; 4>}\) to pionowy pas (czyli taki pomalowany, pionowy pasek od -3 do 4 - razem z tymi liczbami)
\(\displaystyle{ y\in <2; 5>}\) to poziomy pas.
Zatem (y) i (x) to ...
- R33
- Użytkownik
- Posty: 450
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 17:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: MRW / KRK
- Podziękował: 85 razy
Narysuj zbiór punktów w ukł. współrzędnych.
Chyba na odwrót, oś x'ów jest pozioma, a y'ków pionowa. Ale to nawet to jak to zaznaczysz, musiałbyś chyba dla każdego x, y zaznaczyć.
-
- Użytkownik
- Posty: 23495
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Narysuj zbiór punktów w ukł. współrzędnych.
Nic na odwrót.R33 pisze:Chyba na odwrót, oś x'ów jest pozioma, a y'ków pionowa. Ale to nawet to jak to zaznaczysz, musiałbyś chyba dla każdego x, y zaznaczyć.
Powtarzam : x-sy od ... do to na rysunku pionowy pas
y - greki od ... do to poziomy pas (w obu przypadkach dotyczy przedziałów obustronnie domkniętych).