Rozwiąż równanie:

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Pekinnn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 148
Rejestracja: 4 wrz 2010, o 12:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękował: 1 raz

Rozwiąż równanie:

Post autor: Pekinnn12 »

\(\displaystyle{ \cos ^{2} 3x- \frac{1}{2} \cos3x=0}\)

wyciągając cos przed \(\displaystyle{ \left( \right)}\)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2011, o 13:24 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawa zapisu funkcji
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Rozwiąż równanie:

Post autor: Chromosom »

to wylacz przed nawias i dalej latwo bedzie
Pekinnn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 148
Rejestracja: 4 wrz 2010, o 12:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: mazowieckie
Podziękował: 1 raz

Rozwiąż równanie:

Post autor: Pekinnn12 »

no właśnie nie bardzo łatwo
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Rozwiąż równanie:

Post autor: Chromosom »

czyli wylaczyles przed nawias i co otrzymales? iloczyn 2 liczb jest rowny 0 gdy jedna z nich jest rowna 0
ODPOWIEDZ