\(\displaystyle{ 1. \sin x - \cos x = 1}\)
\(\displaystyle{ 2. \sqrt{3}\cos x + \sin x = 1}\)
równanie trygonometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 90
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 17:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2959
- Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 281 razy
- Pomógł: 498 razy
równanie trygonometryczne
Wskazówki:
1. Pomnóż stronami przez \(\displaystyle{ \frac{\sqrt{2}}{2}}\).
2. Pomnóż stronami przez \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\)
1. Pomnóż stronami przez \(\displaystyle{ \frac{\sqrt{2}}{2}}\).
2. Pomnóż stronami przez \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 90
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 17:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy