Tożsamość trygonometryczna

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Piotru? Pan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 13 lut 2010, o 22:21
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

Tożsamość trygonometryczna

Post autor: Piotru? Pan »

\(\displaystyle{ \frac{sin^2 \beta +sin^2\gamma-sin^2 \alpha }{2sin \beta *sin\gamma}=cos \alpha}\)
W jaki sposób mogę ugryźć taką tożsamość? ;>
111sadysta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 556
Rejestracja: 15 mar 2009, o 18:13
Płeć: Kobieta
Podziękował: 57 razy
Pomógł: 30 razy

Tożsamość trygonometryczna

Post autor: 111sadysta »

Iloczyn w postaci sumy
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Tożsamość trygonometryczna

Post autor: piasek101 »

Co to za kąty ?
ODPOWIEDZ