dwie nierównosci

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
przemstein
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 71
Rejestracja: 15 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: sokolow
Podziękował: 29 razy

dwie nierównosci

Post autor: przemstein »

moglby ktos mi wytlumaczyc jak rozwiazywac nierownosc typu \(\displaystyle{ \ctg x \le \ctg 1}\)
a także \(\displaystyle{ \sin x - \sin 1 = \sin (x-1)}\) w pierwszym wiem że \(\displaystyle{ \ctg1}\) to wartość a tak to nie bardzo kojarzę jak zapisać odpowiedź
ODPOWIEDZ