Podawanie miar kątów

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Server
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 44
Rejestracja: 7 lis 2010, o 15:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Podawanie miar kątów

Post autor: Server »

Podaj miary kątów spełniających warunek \(\displaystyle{ -360^\circ <\alpha < 360 ^\circ}\) oraz równość

a) \(\displaystyle{ \cos \alpha = 1}\)
b) \(\displaystyle{ \sin \alpha = -1}\)
c) \(\displaystyle{ \tg \alpha = 0}\)
d) \(\displaystyle{ \ctg \alpha = 1}\)
Ostatnio zmieniony 11 sty 2011, o 17:46 przez Althorion, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
TheBill
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2372
Rejestracja: 25 paź 2009, o 11:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 245 razy

Podawanie miar kątów

Post autor: TheBill »

Wykresy funkcji trygonometrycznych w tym Ci pomogą.
ODPOWIEDZ