Wartość funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kk_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 2 sty 2011, o 12:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: pol

Wartość funkcji

Post autor: Kk_ »

Jeżeli \(\displaystyle{ \sin \alpha \cdot \cos \alpha = \frac{1}{4}}\), to \(\displaystyle{ \left( \sin \alpha + \cos \alpha \right)^2}\) ma wartość?


Proszą o szybką pomoc.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2011, o 16:42 przez M Ciesielski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Nie stosuj wzorów w nazwie tematu.
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

Wartość funkcji

Post autor: ares41 »

Wzór skróconego mnożenia i jedynka trygonometryczna.
ODPOWIEDZ