Witam, i z góry przepraszam za tak banalne pytania ale ile wynosi
\(\displaystyle{ \sin^2(10) \mbox{ i } \sin^2(50)}\)
z góry uprzedzam że jestem totalnie lewy z matematyki, dzieki za pomoc
Obliczanie sinusa.
Obliczanie sinusa.
Ostatnio zmieniony 4 sty 2011, o 12:21 przez M Ciesielski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu.
- kropka+
- Użytkownik
- Posty: 4389
- Rejestracja: 16 wrz 2010, o 14:54
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Łódź
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 787 razy
Obliczanie sinusa.
Sprawdź sinusy w tablicach i podnieś je do kwadratu. Pisz w Latexie
Ostatnio zmieniony 4 sty 2011, o 12:21 przez M Ciesielski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Jeśli już, to w LaTeX-u.
Powód: Jeśli już, to w LaTeX-u.
Obliczanie sinusa.
Czyli \(\displaystyle{ \sin^{2}(10) = (\sin(10))^{2}}\) ?
Ostatnio zmieniony 4 sty 2011, o 12:24 przez scyllas, łącznie zmieniany 3 razy.
- M Ciesielski
- Użytkownik
- Posty: 2524
- Rejestracja: 21 gru 2005, o 15:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bytom
- Podziękował: 44 razy
- Pomógł: 302 razy