Ile wynosi ...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Ankaaa92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 59
Rejestracja: 2 sty 2009, o 20:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 37 razy

Ile wynosi ...

Post autor: Ankaaa92 »

Kąt \(\displaystyle{ \alpha}\) jest ostry i \(\displaystyle{ \sin \alpha = \frac{8}{9}}\) . Ile wynosi \(\displaystyle{ \cos \alpha}\) ?
Ostatnio zmieniony 3 sty 2011, o 23:21 przez M Ciesielski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. W klamrach [latex][/latex] umieszczaj jedynie wyrażenia matematyczne.
Awatar użytkownika
M Ciesielski
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2524
Rejestracja: 21 gru 2005, o 15:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 302 razy

Ile wynosi ...

Post autor: M Ciesielski »

Z jedynki trygonometrycznej skorzystaj - znasz?
ODPOWIEDZ