Oblicz cos

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
pau_ka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 68
Rejestracja: 1 lis 2010, o 10:25
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 7 razy

Oblicz cos

Post autor: pau_ka »

Sinus kąta ostrego \(\displaystyle{ \alpha}\) jest o \(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{2} }{2}}\) większy od kosinusa tego kąta. Ollicz cos \(\displaystyle{ \alpha}\). Proszę o podpowiedź
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Oblicz cos

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ \begin{cases} sin\alpha=cos\alpha+ \frac{ \sqrt{2} }{2} \\ sin^2\alpha+cos^2\alpha=1 \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ