udowodnij że, trygonometria sumy i róznicy kątów
-
- Użytkownik
- Posty: 90
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 17:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy
udowodnij że, trygonometria sumy i róznicy kątów
oblicz:
\(\displaystyle{ \cos (60^{\circ}-\alpha)}\)
mając dane:
- \(\displaystyle{ \sin\alpha =}\) \(\displaystyle{ -\frac{12}{13}}\)
- \(\displaystyle{ \alpha \in (180^{\circ},270^{\circ})}\)
\(\displaystyle{ \cos (60^{\circ}-\alpha)}\)
mając dane:
- \(\displaystyle{ \sin\alpha =}\) \(\displaystyle{ -\frac{12}{13}}\)
- \(\displaystyle{ \alpha \in (180^{\circ},270^{\circ})}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 90
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 17:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy
udowodnij że, trygonometria sumy i róznicy kątów
z jedynki mam wyliczone ale właśnie dalej nie wiem jaki wzór zastosować
-
- Użytkownik
- Posty: 90
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 17:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy
udowodnij że, trygonometria sumy i róznicy kątów
mogłabyś napisać jaki bo tych wzorów jest sporo i nie wiem jakie dane wstawić zależy mi na tym, bo mam sprawdzian i tylko tego zadania nie umiem
-
- Użytkownik
- Posty: 90
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 17:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 90
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 17:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 4 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 16328
- Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 35 razy
- Pomógł: 3247 razy
udowodnij że, trygonometria sumy i róznicy kątów
\(\displaystyle{ \sin\alpha =}\) \(\displaystyle{ -\frac{12}{13}}\)
a \(\displaystyle{ cos\alpha}\) miałeś policzyć z jedynki trygonometrycznej
a \(\displaystyle{ cos\alpha}\) miałeś policzyć z jedynki trygonometrycznej