wyznacz zbiór wartosci funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
G1T
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 11 cze 2007, o 14:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z tamtąd

wyznacz zbiór wartosci funkcji

Post autor: G1T »

1. \(\displaystyle{ y= \frac{1}{ \sin(x)^{2} +1}}\)

2. \(\displaystyle{ y= \frac{1}{ \tan(x)^{2} +2}}\)

3. \(\displaystyle{ y=- \sin^{2}(x)+4*sin(x)+12}\)
gosia19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 350
Rejestracja: 9 maja 2008, o 18:18
Płeć: Kobieta
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 20 razy

wyznacz zbiór wartosci funkcji

Post autor: gosia19 »

G1T
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 11 cze 2007, o 14:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z tamtąd

wyznacz zbiór wartosci funkcji

Post autor: G1T »

a to:

a) \(\displaystyle{ \tg^{3}(x)- tg^{2}(x)-tg(x)-1}\)

b) \(\displaystyle{ \frac{1}{ \cos^{2}(x)-2*cos(x)-8 }}\)
ODPOWIEDZ