rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kaja92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 7 maja 2010, o 23:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

rozwiąż równanie

Post autor: kaja92 »

\(\displaystyle{ \frac{1-cos8x}{1+tgx} =0}\)

\(\displaystyle{ 1-cos8x=0}\)

\(\displaystyle{ 1+tgx \neq 0}\)

\(\displaystyle{ cos8x=1}\)

i co z tym dalej zrobić?
wszamol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 490
Rejestracja: 7 maja 2009, o 22:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 64 razy

rozwiąż równanie

Post autor: wszamol »

podstaw sobie \(\displaystyle{ t=8x}\)
ODPOWIEDZ