Oblicz cos -210 stopni

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
pusio16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 124
Rejestracja: 13 sty 2009, o 17:22
Podziękował: 38 razy

Oblicz cos -210 stopni

Post autor: pusio16 »

Oblicz \(\displaystyle{ \cos (-210 ^{0} )}\)
Ostatnio zmieniony 19 gru 2010, o 15:37 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16323
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3245 razy

Oblicz cos -210 stopni

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ cos (-210^o )=cos210^o=cos(180^o+30^o)=-cos30^o=...}\)
ODPOWIEDZ