Podaj wartość cosinusa.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
antol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 8 lis 2010, o 15:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: łódź
Podziękował: 3 razy

Podaj wartość cosinusa.

Post autor: antol »

Wiedzac ze \(\displaystyle{ \sin 22 ^{o} 30' = \frac{ \sqrt{2- \sqrt{2} } }{2}}\) podaj wartosc \(\displaystyle{ \cos 22 ^{o} 30'}\)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, o 23:01 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Podaj wartość cosinusa.

Post autor: anna_ »

Licz z jedynki trygonometrycznej
ODPOWIEDZ