Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
help_me;)
- Użytkownik
- Posty: 154
- Rejestracja: 8 wrz 2006, o 20:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 39 razy
- Pomógł: 12 razy
Post
autor: help_me;) »
Jak bedzie wyglądał zbiór A jeśli \(\displaystyle{ A=x:x\in(-\pi,\pi) i \frac{1}{sin2x}}\)
-
Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Post
autor: Lorek »
\(\displaystyle{ \frac{1}{\sin 2x}0\\\frac{2\sin 2x-\sqrt{3}}{\sqrt{3}\sin 2x}>0\\(2\sin 2x-\sqrt{3})\sqrt{3}\sin 2x>0}\)
z tym już sobie poradzisz
-
help_me;)
- Użytkownik
- Posty: 154
- Rejestracja: 8 wrz 2006, o 20:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 39 razy
- Pomógł: 12 razy
Post
autor: help_me;) »
Aaa to ja tak robilam.. ale ja nie wiem jak określić wartość sinusa dla \(\displaystyle{ \sqrt{3}}\)
-
Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Post
autor: Lorek »
Tam nigdzie nie ma sinusa dla \(\displaystyle{ \sqrt{3}}\), jak już to dla \(\displaystyle{ \frac{\sqrt{3}}{2}}\)
-
help_me;)
- Użytkownik
- Posty: 154
- Rejestracja: 8 wrz 2006, o 20:06
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: kraków
- Podziękował: 39 razy
- Pomógł: 12 razy
Post
autor: help_me;) »
Aaa.. fakt.. pomylilo mi sie.. Thx...;D