Wyprowadź wzory

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
D-Wade
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 15 gru 2010, o 15:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poland
Podziękował: 2 razy

Wyprowadź wzory

Post autor: D-Wade »

Wyprowadź wzory na :
\(\displaystyle{ ctg( \alpha + \beta )}\)
oraz
\(\displaystyle{ ctg( \alpha - \beta )}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Wyprowadź wzory

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ ctg( \alpha + \beta )= \frac{cos(\alpha+\beta)}{sin(\alpha+\beta)}}\)
i wzory redukcyjne
D-Wade
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 15 gru 2010, o 15:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poland
Podziękował: 2 razy

Wyprowadź wzory

Post autor: D-Wade »

nmn pisze:\(\displaystyle{ ctg( \alpha + \beta )= \frac{cos(\alpha+\beta)}{sin(\alpha+\beta)}}\)
i wzory redukcyjne
Możesz bardziej dokładnie ?
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Wyprowadź wzory

Post autor: anna_ »

Wzoruj sie na 226928.htm
ODPOWIEDZ