Równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
TinTin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 7 mar 2008, o 22:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łaziska
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 2 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: TinTin »

\(\displaystyle{ sin2x=-cos2x}\)
Awatar użytkownika
ares41
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6499
Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 142 razy
Pomógł: 922 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: ares41 »

Podziel stronami przez \(\displaystyle{ \cos{2x}}\)
jul992
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 3 gru 2010, o 11:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Pomógł: 1 raz

Równanie trygonometryczne

Post autor: jul992 »

\(\displaystyle{ sin2x+cos2x=0\\
sin2x+sin(90^\circ-2x)=0}\)

i wzór na sumę sinusów
Ostatnio zmieniony 12 gru 2010, o 22:33 przez Crizz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ