\(\displaystyle{ 1. y=2sin(2x+\pi/3)+1 \\
y=sinx*cosx \\
y=sin(x-\pi/6) +sin(x+\pi/6) \\
y=sin^{2}x+2}\)
określ zbiór wartości.. prosiłabym o pomoc
[27.11.2006] określ zbiór wartości
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik
- Posty: 2970
- Rejestracja: 8 paź 2004, o 17:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suchedniów/Kraków
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 293 razy
[27.11.2006] określ zbiór wartości
1) \(\displaystyle{ \forall \in\mathbb{R} : \, \sin\alpha\in [-1,1]}\),
2) \(\displaystyle{ \sin x\cos x = \frac{1}{2}\sin 2x}\),
3) skorzystaj ze wzoru na sume sinusow,
4) \(\displaystyle{ \forall \xi\in\mathbb{R} : \, \sin^2\xi\in [0,1]}\).
2) \(\displaystyle{ \sin x\cos x = \frac{1}{2}\sin 2x}\),
3) skorzystaj ze wzoru na sume sinusow,
4) \(\displaystyle{ \forall \xi\in\mathbb{R} : \, \sin^2\xi\in [0,1]}\).
-
- Użytkownik
- Posty: 31
- Rejestracja: 5 wrz 2006, o 18:09
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: się biorą dzieci xD
- Podziękował: 12 razy
[27.11.2006] określ zbiór wartości
ale ja odpowiedzi mam,, tylko jak to trzeba zrobic.. bo ja w ogole tego nie kapuje ;( ciemna masa jestem z trygonometrii..
-
- Użytkownik
- Posty: 31
- Rejestracja: 5 wrz 2006, o 18:09
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: się biorą dzieci xD
- Podziękował: 12 razy
[27.11.2006] określ zbiór wartości
ha, ha, ha. dobra, zamknij ten temat, bo i tak nic z tego nie rozumiembolo pisze:A co Tomek napisał? Może tym razem zamiast na zwykłej, to na srebrnej tacy podać?