Jak policzyć nietypowego sinusa / cosinusa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
józef92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 660
Rejestracja: 13 gru 2008, o 21:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bolesławiec
Podziękował: 263 razy
Pomógł: 3 razy

Jak policzyć nietypowego sinusa / cosinusa

Post autor: józef92 »

jak policzć w łatwy sposób:

\(\displaystyle{ cos \frac{2}{3}\pi \\ sin \frac{2}{3}\pi}\)
Ostatnio zmieniony 8 gru 2010, o 22:42 przez józef92, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Inkwizytor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4105
Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 428 razy

Jak policzyć nietypowego sinusa / cosinusa

Post autor: Inkwizytor »

józef92 pisze:jak policzć w łatwy sposób:

\(\displaystyle{ cos =\frac{2}{3}\pi \\ sin = \frac{2}{3}\pi}\)
Ten zapis jest kompletnie bez sensu
józef92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 660
Rejestracja: 13 gru 2008, o 21:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bolesławiec
Podziękował: 263 razy
Pomógł: 3 razy

Jak policzyć nietypowego sinusa / cosinusa

Post autor: józef92 »

poprawiłem
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Jak policzyć nietypowego sinusa / cosinusa

Post autor: piasek101 »

Ale pomijając to
\(\displaystyle{ \frac{2}{3}\pi=0,5\pi+\frac{1}{6}\pi}\)
ODPOWIEDZ