Nie orientuje się ktoś, gdzie tu są rozwiązania tego ZBIORU ZADAŃ, zamieszczonego w tym dziale forum. Ja sobie nie radzę z pierwszym :
sin 10 * sin 50 * sin 70 = ? (kąty w stopniach, oczywiście)
i byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mi pomógł....
Próbowałem jakoś użyć wzoru na sumę sinusów, rozbijajac 70 na (60 + 10) itd., ale to chyba nie tedy droga, bo to paskudne 10 stopni nie chce mi się nigdzie skrócić... ??:
ZBIÓR ZADAŃ - pierwsze
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 10 lis 2006, o 20:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wilczyn
- Podziękował: 11 razy
- Vixy
- Użytkownik
- Posty: 1830
- Rejestracja: 3 lut 2006, o 15:47
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: z gwiazd
- Podziękował: 302 razy
- Pomógł: 151 razy
ZBIÓR ZADAŃ - pierwsze
no te zadania w zbiorze sa ponumerowane i musisz kliknac na ten numerek i znajdziesz topic z rozwiazaniem.
[ Dodano: 26 Listopad 2006, 22:46 ]
https://www.matematyka.pl/viewtopic.php?t=15101
[ Dodano: 26 Listopad 2006, 22:46 ]
https://www.matematyka.pl/viewtopic.php?t=15101
-
- Użytkownik
- Posty: 26
- Rejestracja: 10 lis 2006, o 20:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wilczyn
- Podziękował: 11 razy
ZBIÓR ZADAŃ - pierwsze
Super, znowu wyszedłem na głupka...
Zmieniłem na wyraz mniej obraźliwy . A
Zmieniłem na wyraz mniej obraźliwy . A
Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, o 08:20 przez krzysiek111, łącznie zmieniany 1 raz.